brændte mandler
Højtider juleopskrifter Recipes

Brændte mandler med kanel

Brændte mandler er en rigtig julegodte og en af mine favoritter. De er søde, sprøde og lækre og så smager de af jul! De kan laves kun med sukker eller med an lille smule vanilje. Har du nogenside prøvet at lave brændte mandler med kanel? Det er en af mine absolut favoritter og det er den version du får opskriften på her.

Brændte mandler er lette at lave og kan udgøre en god lille værtindegave eller bare en snack til de mærke eftermiddage. Har du ikke lyst til at komme kanel i, kan du sagtens undlade at gøre det.

Prøv også opskriften på Veganske brunkager – de bedste af slagsen!

Opskrift og fremgangsmåde

brændte mandler
brændte mandler

Du skal bruge

200 g mandler
100 g sukker
½ dl vand
2 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Afvej alle ingredienserne og kom dem på en stegepande.

Læg et stykke bagepapir klar på bordpladen ved siden af eller beklæd en bradepande med bagepapir.

Varm panden godt op. Jeg giver den max varme og røre godt rundt i blandingen.
Massen skal boble og koge og sukkeret smelte til en sirup.
I løbet af nogle minutter vil vandet være fordampet og sukkeret vil blive hvidt og porøst. Bliv ved med at røre i massen.

Når sukkeret atter begynder at smelte, skruer jeg ned for blusset til middel varme. Vend mandlerne godt rundt, indtil det sukker, som sidderfast på mandlerne, har en let karameliseret, gylden overflade.

Hæld de brændte mandler ud på bagepapiret og lad dem køle godt af, inden du tager en smagsprøve.

Har du brug for at se hele processen før du kaster dig ud i projektet selv? Se med HER.

brændte mandler

Opbevar de brændte mandler i en lukket beholder, så kan de holde indtil der ikke er flere tilbage.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.