bagt kartoffel
Aftensmad Recipes

Bagte kartofler med quinoa og hjemmelavet tomatsovs

Jeg er helt pjattet med kartofler – så er det sagt. Hvorfor den lille knold har fået sådan en stor plads i mit hjerte, kan jeg ikke svare på, men så er det heldigt der findes så mange gode retter med kartofler. En af mine absolut favoritter er bagte kartofler med fyld. Her får du opskriften på bagte kartofler med quinoa og hjemmelavet tomatsovs.

opskrift og fremgangsmåde

Til to personer:
4 store bagekartofler
1 dl quinoa (ukogt)
4-5 tomater
3 spsk hakkede soltørrede tomater i olielage
1 lille løg (evt. bare ½ løg)
2 fed hvidløg
2-3 dadler (uden sten!)
1 tsk eddike
salt peber og krydderurter efter smag og behag

Rens kartoflerne og skær et dybt kryds i hver kartoffel. Når jeg laver bagekartofler, bager jeg dem uden stanniol, da det er langt bedre for miljøet – det kan du også gøre. Placer kartoflerne på en bageplade smurt med lidt olie eller beklædt med bagepapir. Bag kartoflerne i 45-60 min eller indtil de er møre.
Quinoaen skylles og koges i 2 dl vand i ca. 15 min.
Brug en foodprocessor eller en stavblender til at blende tomater, soltørrede tomater, løg, hvidløg, dadler og eddike til en ensartet sovs. Når kartoflerne er ved at være færdige, koges sovsen op og smages til med salt, peber og krydderurter (f.eks. basilikum og timian).

Anret de bagte kartofler med quinoa, hjemmelavet tomatsovs og grønt drys. Velbekomme!

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.