Bæredygtig barbering
Beauty

Bæredygtig barbering

Jeg har ditchet Gillette Venus og sagt farvel til plastik-skrabere for altid. Betyder det så, at jeg fra nu af, vil lade håret gro på bedste feministiske vis?

Nej. Det betyder, at plastikskraberen har måtte vige pladsen for en plastikfri, miljøvenlig og tilmed mere økonomisk model – en safety razor.

Hvad er en safety razor?

En safety razor er egentlig bare en old school barberkniv, der benytter små barberblade, som af og til skal udskiftes. Den fås i uendeligt mange modeller og materialer, så der er noget i enhver stil og for enhver smag.

Men kan man stole på en safety razor?

Du tænker måske lige som jeg, at det virker lidt råt og usikkert at barbere sig med en safety razor – specielt de mere intime steder. well, nu har jeg testet den og jeg kan ærligt fortælle, at der absolut ingen grund er til bekymring.

Selvom barberbladet er knivskarpt, er der intet at være nervøs for. Alle kan bruge en safety razor! Det kræver selvfølgelig lidt tilvending, når man kommer lige fra Gillette’s skånsomme, bøjelige barberhoveder, men safety razoren klarer opgaven mindst lige så godt og er overraskende nem at arbejde med.

Denne safety razor er af det tyske mærke MÜHLE. Den har et flot, stilrent design og er double edged, hvilket vil sige, at der monteres et tosidet barberblad, som stikker ud på begge sider af skraberhovedet. Den måler 9,5 x 5,3 cm og vejer 64 g.

MÜHLE safety razoren kan bl.a. købes hos NaturalLiving.dk eller andre steder online.

Sådan anvender du en saftety razor

Der er selvfølgelig mange måder at gribe barberingen an på. Jeg vil til enhver tid anbefale dig, at benytte en barbersæbe fra Isangs eller anden zero waste sæbebar. Sæben fugter og blødgør huden, så skraberen let kan glide hen over.

Når du barberer dig med en safety razor, skal du undgå, at trykke barberhovedet ind på huden. Barberbladet er nemlig så skarpt, at du risikerer at skære dig. Safety razoren har i sig selv en god tyngde, så det er heller ikke nødvendigt at påføre mere pres, for at få en fin og glat barbering.

Efter barberingen

Det er altid en god ide at fugte huden efter barbering. Brug en uparfumeret bodylotion eller kropsolie. Aloe vera creme har en kølende effekt, der kan være rar, hvis man har tendens til irriteret hud efter barbering.

Økonomisk bonus

Ikke nok med, at safety razoren, rent æstetisk, er en fornøjelse at have boende på badeværelset, er der også en økonomisk bonus ved, at skifte plastikskraberen ud. Der kan være rigtig mange penge at spare på barberblade. En pakke med 10 barberblade koster nemlig kun i omegnen af 30,- kr.

Safety razoren i et miljømessigt perspektiv

Hvis du ikke er så hardcore, at du har tænkt dig at droppe al barbering helt og gå 100% zero waste på det område, er safety razoren et rigtig fint alternativ. Selve razoren er en engangs-investering og kan holde resten af livet, hvis du tager dig pænt af den.

Du kreere et minimum af affald ved indkøb af nye blade og det er endda muligt, helt at undgå plastik, da mange barberblade kommer i små pap-æsker.

Læs også: Mindre plastik i hverdagen – det er slet ikke så svært.

What’s not to like?

ja, det er et godt spørgsmål, som jeg faktisk ikke kan svare på. Jeg har hidtil kun haft succes med brugen af min safety razor, så der er efterhånden kun én ting tilbage at sige. Hvad venter du på?

Du kan måske også lide...

1 Kommentar

  1. […] Læs også Bæredygtig barbering. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.