blomster by linemailis.dk
Culture & lifestyle

5 skills du helt automatisk udvikler i jobbet som cafémedarbejder

Cafémedarbejder, servitrice, tjener eller måske ekspedient? Hvis du på et tidspunkt i dit liv, har arbejdet inden for et af disse områder, vil du sikkert kunne nikke genkendende til disse 5 færdigheder. De står godt nok ikke nævnt nogen steder i jobbeskrivelsen, men det kan måske også være det samme, for du udvikler dem helt automatisk, i løbet af ret kort tid.

Fuld tid eller deltid. De fleste bloggere har et job ved siden af bloggen. Selv arbejder jeg i café – et job som jeg er rigtig glad for. Jeg har de dejligste kollegaer, møder en masse skønne, interessante mennesker og har fået en masse fede oplevelser i tidens løb. Forleden gjorde en kollega mig opmærksom på dele af den udvikling, der er sket, siden jeg startede i jobbet. Måske kan du genkende nogle af dem hos dig selv?

5 skills du helt automatisk udvikler i jobbet som cafémedarbejder

1# Poker face

I nogle situationer, kan det være svært at finde en grimasse, der passer – men ikke for dig. Mængden af gang du har skulle fake et smil, udvise overskud i stressede situationer og for 127. gang, bekræfte en kunde i, at det er utroligt dejligt vejr i dag – 20 grader i oktober! Ja, det er helt fantastisk (*host*global opvarmning*host*). Det er situationer som disse, der har lært dig, at være omstillingsparat og lynhurtigt finde en grimasse der passer udadtil.

For slet ikke at nævne de gange du, helt uden at løfte et bryn, har håndteret ubehøvlede kommentarer, bemærkninger og krav fra besværlige kunder – som du ved, har kunden altid ret! Også selvom du i dit stille sind, er rimelig sikker på, at det ikke altid passer. Hvis du ikke allerede gambler, burde du måske overveje det. Dit poker face sidder nemlig lige i skabet! 

2# Balanceevne

I starten mindede det måske mest om et one-man-Luisa-optog – minus hvid kjole, stearinlys og skønsang. At kunne zigzagge sig vej gennem en horde af kunder, med mad og drikkevarer balancerende på en lidt for lille serverings bakke og samtidig holde en gennemsnits fart på 5 km/t er nu intet problem.

Smadrede glas og tabt service er nemlig kun noget, der forekommer i køkkenet – ikke ude i caféen. Som følge af din benhårde træning (der bunder i frygten for at tabe hele bestillingen på gulvet, inden du når at servere den for kunderne) og med chefens stemme rungende i baghovedet som et ecco “der må max gå 20 minutter fra bestilling til servering”, er din evne til at balancer med tårne af vakkelvorne glas og porcelæn stærkt udviklet.

3# Ninja med en kaffekande

Hvorfor går folk på café? det ligger lidt i navnet – for at drikke kaffe, selvfølgelig. Men hvor meget mælk skal der i en cortado? Og hvor meget kaffe går der på en kande?

Barista maskinen er nu din bedste ven og kaffekanden er blot en forlængelse af din arm. Du er hurtig som en ninja, hvad enten folk beder om en almindelig kop kaffe eller en dobbelt latte med havremælk. Det er nemlig både sjovt og nemt at lave kaffedrikke.

4# Hej matematik

“Vent lidt, jeg tror, jeg har en to-krone!” Kontant tilbagebetaling i runde tal, forekommer ofte. Hvis matematik ikke ligefrem var din spidskompetence førhen… okay, det er det måske stadig ikke helt, men din gamle matematiklærer ville sikkert være stolt.

Lægge til, trække fra, gange op og dividere. Hovedregning bliver trænet på daglig basis, når kunderne ønsker at betale kontant.

5# Asshole with wings intruding

Hvepse og andre insekter kan være meget generende i sommerhalvåret. Du har for længst opdaget, at serveringsbakken er 100 gange mere effektiv i kampen mod indtrængende hvepse, end en fluesmækker nogensinde bliver. Et sving med bakken og du kan slå den lille intruder helt ud eller blot kreere en luftbølge, som kan få den på rette kurs, ud af ceféen.

En bi i vinduet fjernes forsigtigt med et glas og et eksemplar af menukortet. Vi skal jo passe på de bier vi har! Du er i det hele taget ekspert, når det gælder om at identificere og holde caféen fri for flyve-summe-stikke-dyr.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.